Marcus Kanewoff

om att vara en spirituell affärsman

Spirit of MAN_Final_Transparent

Möt en av våra medlemmar i triben


"Ibland blir det lite väl högt tempo i affärslivet, och då blir Spirit of Man en liten oas att besöka. Jag möter affärsmän där också, och kan då dela erfarenheter på ett annat plan."

Intervjun med Marcus är drygt 7 minuter lång. Du kan också läsa en förkortad utskrift av intervjun lite längre ner.

Profil Faktaruta

Marcus, vill du berätta om ditt första möte med Spirit of Man?

Ja, Martin, första mötet var ju med Mark, din ”wingman” i Spirit of Man. Vi träffades genom business. Vi jobbar både med förnyelsebar energi som värmepumpar och solceller. Han var på jakt efter en lösning, och vi hade lösningar. Det blev dock ingen business av olika anledningar, men det blev ett embryo till en vänskap. Ett par år senare kontaktade Mark mig på nytt och berättar att han skulle dra igång Spirit of Man tillsammans med dig. På den vägen blev det så att jag kom till det första mötet på Bulltofta rekreationsområde i Malmö.

Vi hade väldigt fina vandringar och samtal där minns jag! Det var mitt första möte!

Vad tog du med dig hem efter första vandringsträffen?

Ja det korta svaret är: Väldigt positivt, harmoniskt, skön känsla, igenkänning. Jag fick träffa många i min situation. Män som hade välfungerande liv, jobb och fina vänner men som sökte lite mer, lite djupare eller lite bredare. Som sökte efter en mer holistisk syn på livet. Där och då på träffen så fick jag möta den typen av människor. Det var precis vad jag behövde.  Att möta människor som vill utforska livet lite mer.

Vad får dig att fortsätta komma på vandringsträffarna?

För mig är den en ”grounding”. Att kunna koppla av på ett sunt och bra sätt. Vi är ute och vandrar, vi får motion, vi andas frisk luft. Det är fina medlemmar jag möter där som jag tycker har gjort sina livsresor och har bra koll på sina egon samt är sanna, öppna och erfarna.

Det finns så mycket livsvisdom och ta med sig från en sådan vandringsträff. Så för mig har träffarna blivit en viktig rutin att hålla när allt annat i omgivningen trycker på. Ibland blir det lite väl högt tempo i affärslivet, och då blir Spirit of Man en liten oas att besöka. Och samtidigt möter jag affärsman där också, och kan då dela erfarenheter på ett annat plan än man kanske gör i andra nätverk.

Du pratar ibland om vikten av att känna till sina grundrädslor. Kan du berätta mer?

Ja, grundrädsla låter ju lite hemskt. Men om vi skall vara ärliga så har vi dem alla. Vi är alla rädda för något, medvetet eller omedvetet. För mig är grundrädslor en fantastisk ingång till en personlig och spirituell utveckling. Min väg in i detta var att jag kom underfund med min egen grundrädsla och hur den hade begränsat mig i livet. Numera håller jag själv tillsammans med min fru kurser i att hitta grundrädslor och att lära sig jobba med dem. Det händer även att jag blir inviterad att prata om detta på Spirit of Man, vilket alltid är kul.

Det känns så viktigt att kunna hjälpa till att lösa upp dessa knutar för det blir så begränsande för oss annars. Vi hamnar i mönster där vi inte lever livet fullt ut. Vi anpassar oss, vi får svårt att sätta gränser.  En del har kanske grundrädslan i att bli bortvalda, eller för att inte duga, eller att bli osynlig, eller kanske till och med att bli dumgjord. Den sistnämnda är en jättestor grundrädsla för en del och då inrättar man sitt liv efter det och undviker situationer för att inte hamna i den obehagliga känslan. Men genom att FÖRSTÅ var den kommer ifrån kan förändra allt. Det var vad som hände för en medlem jag pratade med om detta, som plötsligt utbrast: ”Shit nu förstår jag varför jag och min fru under 20 år haft det motigt! För vi har liksom petat i varandras grundrädslor hela tiden, utan att förstå det!” Så genom att ha förståelse för varandras grundkänslor i en relation så kan man undvika saker väldigt elegant och ändå vara sann mot sig själv.


Hur ser du på kombinationen, att vara affärsman och samtidigt spirituell?

Jag har mött många affärsmän som har den här synen, mer eller mindre uttalat. Och, viktigt att säga, för mig handlar det här absolut inte om religion. Det är jag inte så kunnig på eller intresserade av. För mig handlar det om den rena spiritualiteten, den som alltid har funnits. Jag möter ganska många affärsmän som har den tillgången. De pratar inte så högt om den. De pratar hellre om sin magkänsla som fungerar väl. Och jag tycker det är så fint att alla får vara i sin sanning, på sin livsresa, i sin egen perfekt anpassad takt. Jag tror också att det fins ett ökat intresse på bred front för dessa frågor.

Click on the link above to collapse this text.

Vill du ge något tips till den som överväger att hänga med på en Spirit of Man-träff?

Absolut! Det är bara att prova! ”I värsta fall” så blir det en härlig promenad i frisk luft och lite motion och några goda skratt. I bästa fall så blir det så mycket mer! Du får tillgång till ett större sammanhang i ett manligt nätverk där det finns enormt mycket livskunskap och visdom. Allt detta får du på ett lättsamt sätt, och ofta med lite varm humor också.  Så ja, tveka inte!

Marcus edited landscape