Anders Nilsson

om sin resa tillbaka från utbrändhet

Spirit of MAN_Final_Transparent

Möt en av våra medlemmar i triben


"2017 så bestämde jag mig att nu får det räcka en gång för alla, så då gick jag verkligen ”all in” på personlig utveckling. Jag gick då väldigt många kurser och läste många böcker. Så småningom kom jag även in på andlighet". 

Intervjun med Anders är drygt 5 minuter lång. Du kan också läsa en förkortad utskrift av intervjun lite längre ner.

Profil Faktaruta

Anders, berätta om ditt första möte med Spirit of Man?

Ja det var det var lite speciellt, jag hängde med för jag hade träffat en kille - som också heter Anders -på en kurs, och så sa han, vill du hänga med på en vandring och så gjorde jag det. Vi var på Kullen i Skåne kommer jag ihåg. Hur mitt intryck var? – Ja, jag åkte ju bil med dig Martin - så vi pratade mycket och du gick ju ”all in” på andlighet direkt, vilket jag älskade, så mitt första intryck vad att här har jag hittat likasinnade som jag kan prata med, så jag gillade hela upplägget. Jag gillade stämningen och jag gillade från början den här öppenheten i att alla har sin tro och sin åsikt och att vi respekterar varandra.

Hur har din personliga utvecklingsresa varit?

Ja, den är ju jättelång och handlar mycket om min utbrändhet som jag hade haft i perioder under många år, och under dessa år

jobbade jag mycket med min egen personliga utveckling för att bli frisk. Men sen emellanåt, under dessa år, så förträngde jag det, men 2017 så bestämde jag mig för att nu får det räcka en gång för alla, så då gick jag verkligen ”all in” på personlig utveckling, och gick då väldigt många kurser och läste många böcker, och så småningom kom jag in på andlighet också.  Det tog ett tag för mig att ta det till mig innan jag förstod hur det hänger ihop. Hela den här resan har varit tuff, verkligen.

Jag fokuserade mycket på ”inre barnet” och på ”självkänsla”. Det var mycket att gräva i, mycket gammalt som behövde lyftas upp i ljuset.  Så det har varit mycket fokus på klassisk personlig utveckling - att titta på mig själv och jobba med min självkänsla och det inre barnet. Men sedan har jag haft mycket nytta av attraktionslagen också, och att förstå den. Så för mig i dag är andlighet och energi ganska mycket samma sak, och hänger väldigt mycket ihop med attraktionslagen.

Var befinner du dig i dag?

Jag befinner mig i en liten paus just nu skulle jag nog säga.  Jag gick många kurser läste många böcker, inte jättemånga böcker, men de böckerna jag läste,...

... läste jag flera gånger! Och jag lyssnade på kurserna flera gånger. Sedan gick jag också på många föreläsningar, och kurser och retreats. Till slut blir det liksom för mycket. Så nu är jag lite grann där att jag har börjat jobba igen och gillar faktiskt att ha ett jobb, och gillar att vara lite vanlig, ha, ha, om man får säga så. Så därför är det lite lagom just nu att ha Spirit of Man. Att det är där jag pratar om det här grejerna. Jag är inte alltid lika sugen längre på att gå in på djupet som jag gjorde förr. Ungefär så känner jag just nu. Jag känner att det är som en liten paus faktiskt. Väldigt skönt.

Vad ger en träff med Spirit of Man dig?

Jag har varit med i ett och ett halvt år nu och många medlemmar känner mig väldigt väl, så i dag ger det ger det mig en social tillvaro där jag får vara ute i naturen som jag älskar, och jag får vandra som jag älskar, och så får jag prata om det jag vill. Ibland pratar vi om djupa saker och ibland pratar vi bara om alla möjliga saker.  Så det ger mig inspiration, jag är alltid inspirerad kommer hem. Så det är en positiv grej för mig att vara ute med Spirit of Man.

Berätta om din föreläsning som har växt fram på senare tid.

Jag skrev mycket dagbok parallellt med den här utvecklingsresan, sen börjar jag fundera på om jag skulle skriva en bok, och sen förra våren så pratade jag med din kollega Mark på Spirit of Man om det.  Och han tyckte att jag skulle föreläsa om det. Så då började jag skriva ner allt som jag hade lärt mig. Och då såg jag att det spretade till höger och vänster, så jag försökte hitta en tråd. Och tillslut hittar jag helheten, som en röd tråd, och så försökte jag väva in de här delarna med attraktionslagen och hjärtintelligensen, självkänslan, egot och inre barnet. Alltså, hur de hänger ihop. Om vi nu skapar våra egna liv, hur påverkas vi då av vårt Ego eller vårt Inre barn. Och detta blev tillslut en föreläsning som jag höll på Spirit of Man, och sedan på ytterligare ett par andra ställen.


Click on the link above to collapse this text.

Vad skulle du säga till någon som funderar på att komma på en träff?

Jag skulle ju säga, prova, för oavsett vad man tycker och tänker och tror på, så är man alltid välkommen och respekterad för precis den man är. Jag har träffat så många nya människor som kommit hit och de har alla sagt konsekvent, att man känner sig välkommen och att man trivs.  

Det är en väldigt öppen grupp och vi är väldigt välkomnande. Och vi sätter inga krav och det finns inga måsten, det är helt kravlöst. Och sedan går vi ofta på fantastiska vandringsleder!

Vi hittar hela tiden nya jättefina områden att gå i.

Så, prova!

IMG_5348